ЕКО
СТРОИТЕЛСТВО
ЕКО
ПРОЕКТИ
ЛАНДШАФТ
АРХИТЕКТУРА
ЗЕЛЕНИТЕ
КОМПАНИИ
ЕКО ПРОЕКТИ

Къща в градина

17.06.2011

Къща и градина от която да ядеш, която да можеш да докоснеш, помиришеш, опиташ, посееш, плевиш и да жънеш. Къщата Земя (Earth House) е къща в градина, която привлича посетителите с вкусни зеленчуци, плодове, билки и цветя. Къщата Земя има временен характер - само за летния сезон. Ето защо всички материали могат да бъдат използвани многократно, а къщата може да се пренася.

Проектът се състои от модулна система от плоски пластмасови щаиги и решетъчна структура. Щайгите се използват в земеделието за транспорт и продажба на реколта. С тази система вертикалните градини стават достъпни за всеки. Можете да си направите собствена градина на стената на вашия балкон или на покрива на градинската барака.
 

 

 

 

Коментари
ПОСЛЕДНИ ОТ ЕКО ПРОЕКТИ
Соларната пътека в Нидерландия с още по-добри резултати от очакваните
18-05-2015 Преди около 6 месеца в Нидерландия беше даден старт на първия в света експеримент със соларна пътека - велосипедна алея, покрита със фотоволтаични панели със стъклена повърхност. Тя се намира в Кромени, градче северно от Амстердам. Оказва се, че системата работи дори по-добре от очакваното. Седемдесетметровата алея генерира 3 000 kWh или достатъчно, за да се захрани с електрическа енергия едно малко домакинство за цяла година. Ако тези резултати се приведат в единица норма, тя би била около 70kWh/m2. Това поазва огроминят потенциал на тази технология....
Най-новото в развитието на фотоволтаичните модули
21-04-2015 На тазгодишния "Energy Forum" в Бриксен швейцарски изследователи за пръв път показаха бели соларни модули с коефициент на действие над 10%. Досега това се смяташе за практичеси невъзможно, тъй като белите повърхности отразяват голяма част от видимия спектър на светлината.
SMART FLOWER FOR SMART FUTURE
16-03-2015 Първата в света соларна система всичко-в-едно!
Амбициозен проект за 45 плюс-енергийни жилища от Vincent Callebaut
11-03-2014 Трите общини, съставени по проект на Vincent Callebaut Architectures изцяло от плюс-енергийни сгради, са част от Града на вечния извор в китайската провинция Юнан